VAN DE MAKERS VAN WISCATOEFENEN.NL

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen per rubriek.
Staat jouw vraag er niet bij?
Kijk dan op de contactpagina >.

wiscat-training-online-oefenen
wiscat-online

Wiscat Academy® is de meest complete online leeromgeving voor de Wiscat.
Met een abonnement krijg je online toegang tot:
-alle video’s met theorie-uitleg en voorbeelden,
-onbeperkt sommen oefenen
-test jezelf met oefentoetsen van de rekenonderdelen,
-flashcards, samenvattingen, rekenschema’s en meer.
Ook kun je 10 hoofdreken-toetsen oefenen en 3 complete Wiscat oefentoetsen maken op niveau. (*bij een 2 of 3 maanden abonnement).
Er is keuze uit 3 abonnementen: voor 1, 2 of 3 maanden. Al vanaf € 24,95 kun je onbeperkt leren en oefenen voor de Wiscat.

Er zijn 3 voordelen:
1.De online manier van leren en oefenen bij de Wiscat Academy® lijkt op de echte Wiscat toets. Je maakt de Wiscat cito toets namelijk op de computer. Daarom is het fijn om zelf ook online te oefenen op een tablet, laptop of mobiel. Zo wen je aan de sommen die digitaal worden voorgeschoteld.
2.Als je sommen maakt of oefentoetsen online doet, krijg je meteen inzicht in je scores en voortgang. Dat is dus een voordeel ten opzichte van oefenen uit boeken.
3.Oefen waar en wanneer je maar wilt. Heb je een abonnement bij Wiscat Academy, dan heb je toegang tot alle Wiscat theorie en sommen en oefentoetsen. Je kunt onbeperkt sommen oefenen en toetsen maken.

Je krijgt toegang tot ruim 50 video’s met theorie-uitleg van de Wiscat. Verder kun je onbeperkt sommen oefenen en krijg je antwoorden met stap-voor-stap uitleg. Ook kun je jezelf testen met flashcards en samenvattingen en krijg je inzicht in de meest gemaakte fouten van anderen. Per onderdeel kun je een oefentoets maken.
Met een 2 of 3 maanden abonnement heb je ook toegang tot 10 extra Hoofdreken-toetsen en 3 complete Wiscat Oefentoetsen.

Ja, zeker. Alle Wiscat stof wordt behandeld en uitgelegd. Er zijn wel 50 video’s met theorie-uitleg. Daar worden de rekenregels uitgelegd en er worden voorbeeldsommen voorgedaan. De Wiscat theorie gaat over alle rekenonderdelen: breuken, procenten, decimalen, basisvaardigheden, hoofdrekenen, meten, formules en grafieken, verhoudingen en kansberekening.

Je kunt een Wiscat oefentoets maken op 103, 120 en mix-niveau. Net als de echte Wiscat.
Verder kun je per rekenonderdeel onbeperkt losse sommen oefenen. Deze sommen variëren in niveau. Per rekenonderdeel kun je ook een oefentoets maken, bijvoorbeeld een oefentoets breuken, waarbij alle type breuken sommen door elkaar worden gevraagd op verschillende moeilijkheidsniveaus. Zo ben je goed voorbereid op de Wiscat.

Er zijn drie pakketten. Je kunt kiezen uit een 1, 2 of 3 maanden abonnement. Daarbij krijg je toegang tot alle video’s met theorie-uitleg en kun je onbeperkt sommen oefenen. Ook kun je jezelf testen met de oefentoets per rekenonderdeel, flashcards, samenvattingen en meer.
Bij een 2 of 3 maanden abonnement ontvang je als BONUS toegang tot 3 complete Wiscat Oefentoetsen op 103, 120 en mix-niveau. En je krijgt 10 extra Wiscat Hoofdreken-toetsen, hier kun je ook op tijd mee oefenen: 17 minuten voor 17 vragen! Net als de echte Wiscat!

Ja zeker. De online leeromgeving van de Wiscat Academy® sluit perfect aan op de Wiscat boeken.
De manier van uitleggen in de Wiscat boeken is hetzelfde als online. Bij alle Wiscat opgaven krijg je heldere antwoorden en stap-voor-stap uitleg hoe de sommen het beste opgelost kunnen worden. De Oefentoetsen bij de
Wiscat Academy® zijn anders dan die van het Wiscat Oefentoetsen boek. Zo kun je online 3 complete Oefentoetsen maken op 103, 120 en mix-niveau. Dat is uniek!

In de online leeromgeving leer en oefen je alle rekenonderdelen van de Wiscat. Elk rekenonderdeel in de Wiscat Academy bestaat uit:
1.Introductie:

Een video met uitleg over dit rekenonderdeel (bijvoorbeeld procenten of meten). Wat is dit voor rekenonderdeel? Wat voor soort sommen kun je krijgen op de Wiscat? En waar moet je op letten?
2.Video’s met theorie-uitleg.
Per rekenonderdeel zijn er meerdere video’s met uitleg van de theorie en rekenregels. En er worden ook voorbeeldsommen uitgelegd.
3.Sommen oefenen
Losse sommen kun je onbeperkt oefenen. Je krijgt meteen te zien of je antwoord goed of fout is. En ziet de uitleg bij het antwoord.
4.Test jezelf
Je kunt jezelf testen op elk rekenonderdeel met flashcards, samenvattingen, rekenschema’s en inzicht in de meest gemaakte fouten bij anderen. Bovendien kun je een oefentoets per rekenonderdeel maken. Zo zie je jouw score en voortgang.
5.Oefentoetsen
Er zijn 3 complete Wiscat oefentoetsen, waar je 55 vragen kunt maken. Net als de echte Wiscat toets. Deze maak je op 103 of 120 punten niveau, of op mix-niveau.
Na de toets zie je jouw score en de antwoorden met uitleg. Zo weet je of je voldoende bent voorbereid op de Wiscat of nog verder moet oefenen. Bovendien kun je hoofdrekenen intrainen door het maken van 10 extra Hoofdreken-toetsen.

1.Rekenvaardigheden opbouwen.
Je leert jouw vaardigheden van rekenen opbouwen, speciaal gericht op de Wiscat stof. Door het bekijken van video’s met theorie-uitleg , sommen oefenen en jezelf testen met flashcards, oefentoetsen en meer leer je handig rekenen voor de Wiscat.
2. Rekensnelheid verhogen.
Met oefenen van sommen bij de Wiscat Academy ga je jouw snelheid verhogen voor het oplossen van Wiscat sommen.
3.Zelfvertrouwen vergroten
Met veel oefenen voor de Wiscat ga je sommen sneller herkennen. En los je steeds vaker die verhaaltjessommen op. Als je ziet dat het steeds beter gaat, geeft dat een boost in je zelfvertrouwen. Dat heb je nodig op de Wiscat!

FAQ:
Theorie en sommen oefenen

De Wiscat Academy behandelt alle stof die je nodig hebt voor de Wiscat. Dat zijn breuken, procenten, decimalen, basisvaardigheden, hoofdrekenen, meten, formules en grafieken, verhoudingen en kansberekening. Over deze rekenonderdelen zijn ruim 50 video’s met theorie-uitleg, kun je onbeperkt sommen oefenen en de oefentoets per rekenonderdeel maken.

Je kunt onbeperkt sommen oefenen en oefentoetsen maken. Jouw pakket bepaalt of je 1, 2 of 3 maanden toegang hebt tot alle theorie, sommen en de oefentoets per rekenonderdeel. Daar kun je onbeperkt leren en oefenen voor de Wiscat! Heb je een 2 of 3 maanden abonnement, dan kun je net zo vaak de Wiscat oefentoetsen maken als je wilt. Dat zijn er in totaal 3, op verschillende niveaus: op 103, 120 en mix-niveau!

Van alle sommen krijg je stap-voor-stap uitleg bij het antwoord.
Je ziet bij elke som of jouw antwoord goed of fout is. Direct bij het antwoord staat de uitleg.

Er zijn losse sommen met getallen, meerkeuze vragen en heel veel verhaaltjessommen, waar de Wiscat om bekend is.
Per rekenonderdeel zijn er verschillende lessen , waar je sommen kunt oefenen. Voor breuken kun je bijvoorbeeld oefenen met breuken plus, breuken min, breuken keer, breuken delen, samengestelde breuken sommen en verhaaltjes-sommen. Hier kun je onbeperkt losse sommen oefenen en de oefentoets van breuken maken.
Een ander voorbeeld is het rekenonderdeel procenten. Daar zijn lessen over losse procenten sommen, procenten met btw, procenten met korting, de beroemde alcoholsommen en sommen met rente. Ook hier kun je de oefentoets over procenten maken.

FAQ:
Test jezelf

Je bent goed voorbereid als je alle rekenregels van de Wiscat begrijpt en kunt toepassen. Dat weet je pas als je veel sommen gaat maken. Test jezelf met de oefentoets per rekenonderdeel en maak aan het eind alle Wiscat Oefentoetsen. Daar zie je jouw score en krijg je inzicht in welke sommen goed of fout gingen. Zo ben je perfect voorbereid op de Wiscat!

Flashcards bij Wiscat Academy® zijn digitale kaarten, waar je snel jouw Wiscat kennis kan toetsen. Zo zijn er sets met flashcards waar je jouw kennis van de rekenregels test. Ook kun met flashcards zien of je slim en handig rekent en hoe jouw kennis is van de machten, wortels, tafels en de breuken-procenten-decimalen. Net als het leren van een vreemde taal, zijn de flashcards handig in gebruik voor het leren van recht-toe-recht-aan-sommen over het metriek stelsel.

Wiscat Academy® heeft de meest gemaakte fouten op de Wiscat voor jou verzameld. Daar kun je veel van opsteken. Maak jij de sommen wel goed? Leer van de fouten van anderen, en van de uitleg bij het antwoord. Zo voorkom jij deze fouten op de Wiscat!

Hoofdrekenen is vooral goed kijken en handig rekenen. Dat zie en leer je in de verschillende video’s over “Slim Hoofdrekenen”. Dan begrijp je de theorie met voorbeeldsommen en ga je zelf hoofdreken sommen maken. Zo oefen je met handig rekenen door splitsen, halveren en aanvullen, leer je de breuken-procenten regel te gebruiken en ga je de voorrangsregels juist toepassen. Daarmee leer je slim en snel(ler) rekenen.
Tot slot kun je maar liefst 10 Hoofdreken-toetsen maken, als bonus bij een 2 of 3 maanden abonnement.

Een complete Wiscat oefentoets bestaat uit 2 delen: hoofdrekenen en gemengde vragen. Net als de echte Wiscat bestaat een Oefentoets uit 17 hoofdreken-vragen en 38 gemengde vragen. Dat zijn sommen over breuken, procenten, decimalen, meten, formules/grafieken, basisvaardigheden, verhoudingen en kansberekening. Wiscat opgaven zijn soms recht-toe recht-aan sommen met getallen, maar nog vaker verhaaltjessommen.
Het zijn open vragen, waarbij je het antwoord als getal invoert of je kiest het juist antwoord bij een meerkeuzevraag. Bij de Wiscat Academy® kun je 3 complete Wiscat oefentoetsen maken op verschillende niveaus: 103, 120 en mix-niveau. Dat is uniek. Zo ben je perfect voorbereid op de Wiscat!

Er zijn 3 complete Wiscat Oefentoetsen. Oefen op 103, 120 of mix-niveau.*
Extra zijn er nog 10 Hoofdreken-toetsen.*
*als Bonus bij een 2 of 3 maanden abonnement.

Verder is er per rekenonderdeel ook een oefentoets. Dat zijn er 9. Zo is er op elk rekenonderdeel een oefentoets voor: breuken, procenten, decimalen, basisvaardigheden, hoofdrekenen, meten, verhoudingen, formules/grafieken, kansberekening. Toegankelijk met een 1, 2 of 3 maanden abonnement.

Met een oefentoets per rekenonderdeel test je echt je kennis over dat rekenonderdeel. Zo weet je precies wat je score is op het onderdeel procenten, of meten of bijvoorbeeld kansberekening. Voor elk rekenonderdeel kun je een oefentoets maken. Zo train je de stof goed in!
Ben je helemaal klaar met leren en oefenen? Maak dan de Wiscat Oefentoets. Deze toets test je kennis van de Wiscat. Net als de echte Wiscat bestaat uit een oefentoets uit 55 vragen en staan de vragen dwars door elkaar. Aan het einde van de toets zie je jouw score. Zo weet je hoe je ervoor staat en waar je eventueel nog verder aan moet werken. Zo weet je of je goed bent voorbereid op de Wiscat.

Je kunt 3 complete Wiscat oefentoetsen maken bij de Wiscat Academy. Op 103, 120 of mix-niveau. Maak eerst de Wiscat Oefentoets Hoofdrekenen. Dat is het eerste deel van de toets met 17 opgaven. Als je de toets hebt gemaakt, zie je direct jouw eindscore en een score per categorie. Met een score van 80% zit je goed. Leer van de uitleg bij een fout antwoord.

Maak dan deel twee van de Wiscat oefentoets: de gemengde vragen met 38 vragen. Heb je een eindscore van 80% goed? Dan ben je goed voorbereid op de Wiscat.
Heb je meer fouten? Kijk dan naar je score per onderdeel. Dan weet je of je verder moet werken aan meten, breuken-procenten of bijvoorbeeld basisvaardigheden. Dat geeft veel inzicht. Leer van de antwoorden bij de uitleg Ook krijg je een advies hoe je verder oefenen kunt.

Nee. Je kunt een Wiscat Oefentoets op 3 niveaus maken: 103 punten, 120 punten en een mix-niveau. Direct na het maken van de toets zie je jouw score.

FAQ:
Techniek

Een account maken is eenvoudig.

Kies je pakket en reken het af via het winkelmandje. Als de betaling binnen is, wordt er automatisch een account aangemaakt.

Per mail ontvang je jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Zie je het na max. 5 minuten niet in je inbox? Check dan je spamfolder.

Ga naar het inlogscherm. Daar vind je de link naar ‘wachtwoord vergeten’. Kom je er niet uit? Stuur ons dan een bericht via de contactpagina.

Na afloop van je huidige pakket, kun je een nieuwe abonnementsperiode kiezen van 1, 2 of 3 maanden.

Je kunt kiezen uit 3 pakketten.
Alle informatie over de pakketten vind je op de pagina: kies-je-pakket

Je kunt leren en oefenen op desktop, laptop, tablet en mobiel.

Nee. Voor de Wiscat Academy heb je internet nodig. Wel kun je oefenen en leren op desktop, laptop, tablet en mobiel.

Scroll naar boven